Oamenii care trăiesc aproape de pub-uri, baruri și restaurante fast-food au un risc mai mare de insuficiență cardiacă.

Restaurantele din jurul locuinței, factori de risc pentru sănătate – Foto Arhivă
Persoanele care locuiesc în apropierea pub-urilor, barurilor și restaurantelor de tip fast-food poate avea un risc mai crescut de a suferi de insuficiență cardiacă, arată un nou studiu citat de Euronews. Concret, oamenii care au în jur mai multe localuri cu mâncare gata preparată au avut un risc cu 16% mai mare de insuficiență cardiacă, arată cercetarea.
Studiul publicat în revista Circulation: Heart Failure subliniază importanța locului de domiciliu, având în vedere că afecțiunile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Oamenii de știință au analizat datele a jumătate de milion de adulți din UK Biobank cu vârste cuprinse între 37 și 73 de…